a sprawdzałeś rozrusznik czy na pewno ma dobre obroty on jak wiesz też może być przyczyną słabego odpalania.
Specyfiki -czy coś warte?
Zwiń
X
-
Specyfiki -czy coś warte?
Witam
tak sobie ostatnio przechodziłem przez sklep w poszukiwaniu pewnego preparatu co by przeczyścił tochę silnik starej zajeżdżonej toyotki (nikt tak naprawdę nie wie kiedy tam olej był wymieniany a 200 000 już przelatała - w serwisie aż jej zdjęcia robili, tak "fajnie" silnik wyglądał) bo wynalazłem w jakies gazecie że cuś takiego istnieje co ten osad choć trochę rozpuści (warto choć spróbować bo jak sie nie uda to pozostaje przeszczep-tak to jest jak nie ma wyraźnie powiedziane kto rządzi),
ale zamiast niego wpadło mi ręce takie "cudo":
są też ciut droższe specyfiki, ale czy warto:
jak myślicie czy takie specyfiki są coś warte?? niby koszt żaden (w pierwszysm przypadku), ale nauczony powyższym przykładem jakoś bardziej zwracam uwagę na to co i kiedy się leje do autka, zwłaszcza, że teraz wiem że to ja się opiekuję moja skodzinką.
To jak myślicie warto zafundować "sobie" taką kuracje, czy to tylko taka sciema i tak naprawde lepiej tego nie ruszac?
pozdr
-
-
Upsssops: sorki, nie mam za dużo czasu na szperanie po forum i jakoś mi sie nie zauważyło
ops: ale dzieki będe czytał w wolnej chwili
umyć raczej nie :P zastanawialem się nad tym, czy dolewanie właśnie takich cudów do oleju czy paliwa ma sens, coś na zasadzie profilaktyki, żeby skodzinkę w dobrej formie utrzymać
stosuje ktoś takie preparaty czy są jakies efekty? bo wiadomo że to co piszą na opakowaniu często trzeba z przymrużeniem oka traktować :wink:
Jak Wy podchodzicie do takich "cudownych dolewek"?
PS. odnośnie tej toyotki co wspominałem to podobno też jakiś specyfik co sie do oleju przed wymianą dolewa, 15 min niby silnik ma popracować i rozpuszcza troche tych osadów -później olej do wymiany i po sprawie. Zastanawiam sie czy to coś warte
Komentarz
-
-
te wszystkie specyfiki maja na celu glownie poprawe samopoczucia posziadacza samochodu....
nie pomoga, nie zaszkodza, ze starego na pewno nie zrobia nowego.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz